Громадський активіст презентував у Смілі книжку-розслідування про Голодомор

1 Грудня 2018

Для цього автор досліджував засекречений том кримінальної справи 1932-33 років, який зараз перебуває в архівах СБУ, повідомляє районний ресурс.

До 85-их роковин Голодомору-геноциду 1932-33 років по всій Україні відбулися заходи з вшанування жертв. У рамках всеукраїнських комеморативних заходів у місті Сміла було проведено вечір пам’яті з театральними виступами, промовами, хвилиною мовчання. Однак найбільшу цікавість викликала презентація книги, колишнього заступника голови СБУ України Микола Герасименко під назвою «Геноцид в Україні 32-33 років».

У книзі на основі одного тому кримінальної справи висвітлено механізм Голодомору-геноциду. Окрім аналізу, автор підійшов до розслідування і як історик, і як юрист. Працю було написано всього за 6 місяців за сприяння комісії у складі 150 спеціалістів, однак її публікація зайняла значно більше часу – адже автор поставив собі за мету довести у судовому порядку справедливість застосування терміну геноцид стосовно Голодомору.

Микола Герасименко подарував свої книги міській та районній бібліотеці, щоб якомога більше смілян могли прочитати правду про ті страшні події.