Американські школярі зі штату Колорадо вивчають історію Голодомору

21 Лютого 2019

В рамках курсу про геноциди в старшій школі  Анімас (місто Дуранго, штат Колорадо, США) учні дослідили історію Голодомору, повідомляє ресурс The Durango Herald.

Голодомор як тему для власного дослідження обрали Ніколас Джеймс Гілмор (15 років) та Джозеф Ріо (16 років). Учні зацікавилися сюжетом приховування Голодомору-геноциду. Здивування учнів викликали статті в газеті Нью-Йорк Таймс, в яких заперечувався Голодомор. «В Нью-Йорк Таймс репортували про добре ставлення росіян до українців. Після того як репортерам показували «Потьомківські села» вони мало говорили про голод», – зазначив учень Джозеф Ріо.

Кураторка курсу Лорі Фішер сказала, що студенти усвідомили, що на перебіг геноцидів впливає безліч факторів. Вона, сподівається, що завдяки курсу учні зможуть зрозуміти, як починаються геноциди, а також, що можуть зробити люди для запобігання повторенню таких злочинів у майбутньому.

Нагадуємо, Меморіал жертв Голодомору запрошує студентів та учнів на освітнє заняття “Як розрізняти фейки і правду у ЗМІ”. Для запису на урок прохання    телефонувати: (044) 254-45-11