Бразильське місто Марінга визнало Голодомор геноцидом

24 Січня 2019

Муніципалітет бразильського міста Марінга за сприяння численної української громади визнав Голодомор в Україні в 1932-33 роках геноцидом.  Про це рішення повідомила у своєму Twitter дружина посла України в Бразилії Фабіана Троненко, яка активно опікується культурним представництвом України.

«Це визнання, без жодного сумніву, має для нас непересічне значення, бо свідчить про повагу, підтримку і дружбу з народом України. Воно дозволяє нам повернутися ще раз до тих сторінок нашої історії, про які потрібно говорити, про них треба розповідати людям, тому що в 1932-33 роках проти українців були вчинені найжорстокіші злочини. Якби не замовчувався Голодомор, то можливо б можна було б уникнути Голокосту. Ми не можемо допустити замовчування, забуття цих злочинів, з тим щоб вони не повторилися в майбутньому» – сказала дружина Посла.

Нагадаємо, що Бразилія щороку активно долучається до коммеморативних заходів по вшануванню жертв Голодомору та закріплює статус Голодомору-геноциду на правовому рівні. Так його визнано муніципалітетами міст Ріо-де-Жанейро, Куритиба, Прудентополіс (останні входять до штату Парана, що теж окремою незалежною постановою визнав Голодомор на рівні штату).