Допоможемо зібрати докази військових злочинів в Україні!

5 Березня 2022

Якщо ви стали свідком військових злочинів на території України та маєте фото і відеоматеріали, вони стануть важливими свідченнями для Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Саме до його компетенції входить розгляд таких міжнародно-правових злочинів як вбивства цивільних під час війни, геноцид, злочини проти людяності.

Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення.

Надсилайте фото і відео, письмові й усні свідчення злочинів у вашому населеному пункті або районі проти цивільного населення на адресу електронної пошти [email protected]. Там будуть збирати, обробляти та систематизувати цю інформацію.

За цим посиланням постійно оновлюється актуальна інформація по втратах з різних регіонів.

Також ви можете надіслати свої докази на адресу офісу головного прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана – [email protected]. Зазначайте дату, час, місце, будь-які додаткові обставини. Писати ліпше англійською, французькою, російською. Або будь-якою іншою мовою, там перекладуть.

Нагадаємо, 28 лютого прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан (Велика Британія) ініціював розслідування злочинів Росії проти України. Дії окупанта він кваліфікує як військові злочини та злочини проти людства.

Жодне вбивство мирних українців не має залишитися безкарним! Долучайтеся!

ДОВІДКА

Міжнародний кримінальний суд (МКС) — правовий інститут, до компетенції якого входить переслідування осіб, відповідальних за геноцид, воєнні злочини і злочини проти людяності. Заснований на основі Римського статуту, прийнятого в 1998 році. Існує з липня 2002 року.

На відміну від інших міжнародних і змішаних кримінальних судів, МКС є установою, що діє постійно. Розташований у місті Гаазі, проте засідання можуть проходити у будь-якому місці. Міжнародний кримінальний суд не слід плутати з Міжнародним судом ООН, який також засідає в Гаазі, але має іншу компетенцію.