Фільм про Голодомор «Ціна правди» – на YouTube

22 Березня 2022

На YouTube у вільному доступі виклали стрічку польської режисерки Аґнєшки Голланд «Ціна правди». Фільм про Голодомор в українському дубляжі з’явився на сторінці компанії FILM UA Group. Усього за добу «Ціну правди» (у світовому прокаті «Громадянин Джонс» та «Тінь Сталіна») переглянули майже 1300 глядачів.

«Спекулювати фактами, просувати пропаганду і силоміць змушувати замовкнути тих, хто не хоче мовчати — кити, на яких будувалась політика сталінського режиму, -йдеться в анотації до стрічки. – Фільм «Ціна правди» розповідає історію валлійського журналіста Гарета Джонса, який першим відкрив світу правду про Голодомор в Україні та інші жахливі злочини режиму».

У 1933 році вельський репортер Ґарет Джонс шукає свою наступну велику історію. Останні новини приводять його до Москви, де він знайомиться з журналісткою Адою Брукс. Ада відкриває йому очі на «радянську утопію», яка не має нічого спільного з реальністю. І Ґарет, попри смертельні погрози, розпочинає своє розслідування. Переховуючись від спецслужб СРСР, крок за кроком він розкриває правду про трагедію українського народу: Голодомор, жорстку цензуру, змову та масові репресії. Саме його викриття згодом стануть підґрунтям для роману «Колгосп тварин» Джорджа Орвелла.

Режисер: Аґнєшка Голланд

Автор сценарію: Андреа Халупа

Продюсер: Клаудія Смея, Станіслав Дзідзіч, Єгор Олесов, Ангус Ламонт, Андреа Халупа

У ролях: Джеймс Нортон, Ванесса Кірбі, Пітер Сарсгаард, Джозеф Моул, Кеннет Кренем, Яків Ткаченко, Олег Драч, Володимир Федорук, Анна Шайдюк, Анастасія Чала, Аліна Ковальська та інші.

Історичний фільм можна переглянути за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=VjlSDlqWiFw.