«Голодомор — це не соціальна чи економічна трагедія, це геноцид», — Володимир Зеленський

20 Січня 2020

Президент України Володимир Зеленський підкреслює, що для України Голодомор 1932–1933 років є геноцидом, а не соціальною чи економічною трагедією, як хтось намагається її уявити.

«Багато людей були знищені. У них відібрали багато — їхні будинки, землю, худобу, все у них забрали. І якщо вони не надавали свої активи, то були вбиті. Вони були розстріляні. Мільйони людей загинули. Багато країн визнали, що Голодомор — це геноцид. І я знаю, що Ізраїль розуміє це і розуміє, що Україна визнала Голокост геноцидом. Для України це не соціальна чи економічна трагедія. Це геноцид. Мільйони українців були знищені», — сказав він в інтерв’ю The Times of Israel, інформує Інтерфакс-Україна.

Зеленський впевнений, що в майбутньому світ дедалі більше визнаватиме, що Голодомор — це величезна трагедія для України, яка фактично була знищенням українського народу.

«У різних ЗМІ було багато мовчання через політику СРСР, тому що СРСР приховував всю інформацію. Він приховував записи, він приховував місця масових поховань. Не було достатньо інформації про це. Так створювалася історія. Ми розуміємо, що існують різні історії. Але я впевнений, що в майбутньому люди зрозуміють, яка історія України і які реальні факти. Мільйони українців були знищені під час Голодомору», — підкреслив він.