Гранти для українських музеїв: як отримати

14 Березня 2022

ALIPH Foundation (Міжнародний альянс захисту культурної спадщині в зоні конфліктів, що базується в Швейцарії та функціонує на засадах державно-приватного партнерства) готовий спрямувати 2 мільйони доларів для мікрогрантів на підтримку культурної спадщини в Україні, зокрема для малих музеїв Києва та східної частини України, які зараз цілодобово перебувають у вогні.

“Зважаючи на те, що багато місць, монументів та музеїв вже було пошкоджено, цей конфлікт викликає серйозні переживання щодо його наслідків для всієї культурної спадщини України. Саме тому ALIPH зробив початковий внесок у розмірі двох мільйонів доларів, щоб посприяти невідкладному захисту культурної спадщини та допомогти професіоналам, що займаються культурною спадщиною в Україні”, – йдеться в  повідомленні ALIPH.

Альянс уже підтримує десяток музеїв і колекції, що в них зберігаються. Надаючи фінансування, фонд забезпечує проведення інвентаризацій, купівлю захисного обладнання чи посилення безпеки у місцях зберігання, та продовжить цим займатись.

«Зараз, коли в Україні лютує війна, наші думки, в першу чергу, линуть до постраждалих та народу України. Проте, наша місія з захисту виняткової культурної спадщини цієї країни, яка репрезентує саму душу нації борців, залишається такою ж надзвичайно важливою», – наголосив Валері Фреланд, виконавчий директор ALIPH.

З усіх питань щодо грантів, будь ласка, звертайтесь на адресу Альянсу [email protected].