Іспанія долучились до Акції «Запалімо свічку пам’яті»

7 Жовтня 2018

В українських православних та греко-католицьких парафіях Мадрида й інших міст Іспанії 7 жовтня була проведена акція «Запалімо свічку пам’яті!» на вшанування жертв геноциду-Голодомору 1932-1933 років в Україні, повідомляє прес-служба Посольства України в Іспанії.

Метою Акції, яка має стартувати за 85 днів до Дня пам’яті жертв Голодомору –  24 листопада 2018 року – є об’єднання українців усього світу і громадян інших країн у пам’яті про один з найбільших злочинів в історії людства ХХ століття, щоб застерегти його від повторення подібних геноцидів у майбутньому, та щоб засвідчити свою пам’ять.

Нагадаємо, 4 червня 2018 року Президент України Петро Порошенко в ході робочого візиту до Королівства Іспанії мав зустріч з Головою конгресу депутатів Аною Марією Пастор.

Серед обговорених питань співпраці країн та сучасних загальноєвропейських викликів, зокрема пов’язаних з агресивною політикою Російської Федерації, звучало питання Голодомору. Президент України звернувся до іспанського Парламенту визнати Голодомор геноцидом української нації та запросив їх відвідати Україну.

1 вересня акція «Запали свічку пам’яті» розпочалась у Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору».

За перебігом акції протягом 85-ти днів можна стежити на веб-сторінці “85-ті роковини Голодомору .