Хорватія приєдналася до Акції «Запалімо свічку пам’яті!»

26 Жовтня 2018

25 жовтня 2018 року у Загребі  відбулася   міжнародна акція, присвячена  85-м роковинам Голодомору в Україні 1932-1933 років  «Запалімо свічку пам’яті», повідомляє прес-служба Посольства України в Республіці Хорватія

Комеморативний захід розпочався покладанням вінків до пам’ятника Тараса Шевченка на Українській вулиці у Загребі. Участь у заходах взяли: офіційний представник Прем’єр-міністра Хорватії М. Шкунца, депутати Хорватського Сабору (парламенту), делегація Міністерства оборони Хорватії, Міністерства з питань ветеранів Хорватії, Мерії міста Загреба, співробітники Посольства України в Хорватії, представники духовенства та численні представники української громади.

На знак вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні було запалено 85 свічок та зачитано 85 імен дітей, які померли в результаті Голодомору-геноциду. Прозвучала молитва у виконанні церковного хору Греко-католицької церкви Кирила і Мефодія.

В цей же день у культурному центрі «Травно» відкрилася виставка «Страчені голодом. Невідомий геноцид українського народу».

Тимчасовий повірений Я.Сімонов дав інтерв’ю присутнім на заходах журналістам центрального хорватського телебачення «ХРТ», в якому наголосив на необхідності визнання Хорватським Сабором Голодомору 1932-1933 років актом геноциду проти українського народу.

1 вересня акція «Запали свічку пам’яті» розпочалась у Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору».

За перебігом акції протягом 85-ти днів можна стежити на веб-сторінці “85-ті роковини Голодомору