Мер Харкова Ігор Терехов: Це нещадний геноцид

16 Березня 2022

Від початку вторгнення у Харкові російські окупанти вже зруйнували 48 шкіл та понад 600 багатоквартирних будинків.

Про це розповів міський голова Харкова Ігор Терехов в інтерв’ю LIGA.net.

Посадовець вважає, що агресивні дії росіян щодо України — це справжній геноцид. «Реально це — нещадний геноцид проти українського народу», — наголосив він.

Каже, що Харків окупанти обстрілюють із повітря, гранатометів, «градів», мінометних установок — руйнують цілі мікрорайони.

«Спочатку бомбили більше околиці, зараз перемістилися до центру. Били по адмінбудівлях: поліція, облдержадміністрація, мерія. Знищують усю інфраструктуру міста. 48 шкіл зруйновано вщент. Дитячі садки, поліклініки, лікарні. Вчора гатили навіть у перинатальний центр. Добре, що ми це передбачали та перемістили всіх породіль», — розповів Терехов.

Зокрема, окупанти вже зруйнували 600 багатоповерхових будинків із загалом наявних у місті 8 тисяч. За словами Терехова, в Харкові вже немає таких районів, які не постраждали від обстрілів росії.

Він додав, що окупанти стріляють по трансформаторних підстанціях, теплових мережах, водоканалу. «В усе, що забезпечує життєдіяльність міста. Вони хочуть знищити Харків. Руйнування колосальні», — наголошує мер.

«Тепер я у людей питаю: чи ви коли-небудь думали, що рф може напасти на місто Харків? Не було жодної людини, яка б сказала: так. Ніхто не міг такого уявити. Ставлення до рф змінилося на 180 градусів. І мине не одне покоління людей у нас, щоб воно змінилося», — сказав Терехов.

Фото – ДСНС у Харківській області.