Міністр міжнародного розвитку Канади: Дії росії нагадують Голодомор

14 Жовтня 2022

Навмисні військові удари по цивільних об’єктах в Україні можуть свідчити про намір росіян морити українців голодом, як під час Голодомору. Таку думку після візиту в Україну висловив міністр міжнародного розвитку Канади Харджит Саджан, повідомляє “Укрінформ”.

“Згодом ми визначимося з актуальною термінологією, але, зважаючи на кількість ракет, використаних проти цивільних, важко не провести паралель із Голодомором-геноцидом, – сказав Саджан.

За його словами, Канада розуміла, що енергетична інфраструктура України може стати мішенню, “але ми не усвідомлювали, що путін діятиме настільки навмисно”. “Ми не можемо виключати цього. Прямі удари по енергетичній інфраструктурі мають безпосередній вплив на цивільних”, – відповів міністр на запитання про те, чи мають росіяни на меті заморозити українців та поширити голод.

Згадавши про визнання Канадою Голодомору актом геноциду, Саджан наголосив, що “решті світу дуже важливо пам’ятати, що в Україні вже не вперше чиняться такі масові злочини”.

Харджит Саджан під час відвідин музею в травні 2019 року. 

Харджит Саджан добре обізнаний з українською історією, адже в 2019 році, перебуваючи на посаді Міністра національної оборони Канади, під час офіційного візиту в Україну,  він побував у нашому музеї. Тоді він ознайомився з експозицією Зали пам`яті та більше дізнався про історію геноциду української нації, що був вчинений керівництвом Радянського Союзу на чолі зі Сталіним.