Міжнародний суд ООН: росія має припинити військові операції в Україні

16 Березня 2022

Міжнародний суд ООН у Гаазі ухвалив рішення про запровадження тимчасових заходів щодо рф у справі про влаштування окупантом геноциду в Україні. Так, суд вимагає від росії негайно припинити військові операції на території України. Крім того рф має забезпечити, щоб будь-які військові підрозділи, а також інші організації чи особи, які контролюються росією, не здійснювали кроків щодо продовження військової операції.

Також сьогодні в Україну приїхав прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан. Президент України Володимир Зеленський провів з ним переговори.

«Говорив з прокурором Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карімом Ханом. Він вже в Україні. Він уже приступив до роботи. Тому окупанти відповідатимуть за всі військові злочини проти українців», – заявив Зеленський у своєму відеозверненні.

Нагадаємо, до Міжнародного суду ООН Україна звернулася з позовом про те, що росія спотворює поняття геноциду. Придумавши міфічний «геноцид» над «народом Донбасу», рф нібито отримала підставу для військового втрогнення в Україну.

Тим часом Міжнародний кримінальний суд, до компетенції якого входить розслідування воєнних злочинів, геноцидів та злочинів проти людяності, збиратиме в Україні докази злодіянь російських військових, аби загарбники понесли справедливе покарання.

Обидва вищезгадані суди розташовані в Гаазі.

Фото – theconversation.com (EPA-EFE/Marcin Gadomsky).