Монографія про Голодомор претендент на Міжнародну премію Івана Франка

18 Березня 2019

На здобуття Міжнародної премії ім. Івана Франка, якою відзначають науковців у галузі соціально-гуманітарних наук та україністики претендує монографія Володимира Сергійчука “Голодомор 1932-1933 років як геноцид українства”, повідомляє прес-служба Міжнародного фонду імені Івана Франка.

Книга потрапила у номінацію «За вагомі здобутки (досягнення) у галузі соціально-гуманітарних наук», де побореться за перемогу з дев’ятьма іншими науковими працями.

У монографії Володимра Сергійчука опираючись на архівні документи та спогади очевидців обґрунтовується закономірність визначення Голодомору 1932—1933 років в Україні геноцидом українства відповідно до Конвенції ООН щодо запобігання злочинів проти людства.

Міжнародна премія імені Івана Франка присуджується у двох номінаціях: «За вагомі здобутки (досягнення) у галузі україністики» та «За вагомі здобутки (досягнення) у галузі соціально-гуманітарних наук». Премія є щорічною і вручається 27 серпня – у день народження Івана Франка. Лауреати премії нагороджуються грошовою винагородою та золотим знаком.

Нагадаємо, Меморіал жертв Голодомору долучився до визначення переможця Премії Платформи європейської пам`яті та сумління.