На Миколаївщині встановили пам’ятний знак жертвам Голодомору

1 Грудня 2018

У Первомайську Миколаївської області відкрито меморіальний комплекс пам’яті жертв Голодомору на Первомайщині, повідомляє Урядовий кур’єр.  Спорудили пам’ятний знак завдяки ініціативі громадської організації «Молодь — майбутнє нації» за сприяння міської влади та підтримки місцевих підприємців. Виконав оригінальну композицію з металевої свічки, колосків і янгола майстер студії художнього кування Дмитро Вавріняк.

«Це трагедія і горе українського народу. Люблю й поважаю свою країну, історію і традиції. Маю за честь виготовити цей меморіальний знак. До попереднього ескізу меморіалу додав арку з колючим дротом і між ними колоски пшениці. Цим хотів показати, через що пройшов український народ — в’язниці, репресії, убивства. І найстрашніше — Голодомор». Первомайський міський голова Людмила Дромашко на відкритті пам’ятного знака зазначила: «Громада впродовж багатьох років, коли інформацію про Голодомор приховували, берегла її та змогла привернути увагу до цієї трагедії нинішнього покоління. Це дуже важливий внесок. Ми вдячні старшому поколінню нашої громади, яке підтримувало цю пам’ять, а молоді — за те, що не забувають і вшановують».

Жителі Первомайська долучилися до всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті» і виклали свічками хрест біля меморіального знака.