На окупованих територіях українців змушують отримувати російські паспорти

5 Серпня 2022

На тимчасово окупованих територіях України рашисти продовжують примусову паспортизацію українського населення. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Людей просто заганяють у глухий кут: без російського паспорта неможливо оформити право власності або інші важливі документи чи здійснювати підприємницьку діяльність.

Так, для мешканців міста Мелітополь та його околиць окупанти оприлюднили вимоги щодо «оформлення» земельних паїв. І особи, в яких досі діють догори оренди на земельні паї, повинні переукладати його на нові. В кого ж термін договору закінчився, має на підставі отриманого російського паспорта та відповідно до російського законодавства укласти новий договір. У разі, якщо термін договору закінчився і власник не з’явився, особа буде позбавлена права власності на володіння земельними паями.

Також окупанти попередили, що з початку вересня цього року номерні знаки українського зразка на транспортних засобах будуть змінені на тимчасові з подальшим переоформленням, але за умови наявності російського паспорта у власника транспортного засобу!

Водночас на окупованій території Херсонщини незаконно призначений загарбниками «міністр аграрної політики» о.ковальов закликає сільгоспвиробників реєструвати діяльність і сплачувати «податки» за законодавством рф. Тих, хто відмовиться, позбавлятимуть права власності земельними ділянками, а власників агробізнесу висилати за межі регіону.

А в місті Кам’янське окупаційна адміністрація проводить заходи щодо переведення діяльності місцевого бізнесу на податкові стандарти згідно з законодавством рф. Представникам бізнесу і самозайнятому населенню були вручені відповідні листи. Основною вимогою діяльності бізнесу є наявність громадянства рф.