На сайті парламенту ФРН з’явилася петиція про визнання Голодомору актом геноциду

30 Квітня 2019

На веб-сторінці парламенту Німеччини з’явилася петиція щодо визнання Голодомору в Україні 1932-1933 років геноцидом українського народу. Про це написав на своїй сторінці у Facebook міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

“На веб-сторінці парламенту Німеччини з’явилася петиція щодо визнання Голодомору в Україні 1932-1933 років геноцидом українського народу. Дякую мюнхенській громаді за ініціативу та всім українцям Німеччини за її підтримку”, – зазначив він.

Глава МЗС також закликав українців у ФРН не стояти осторонь, адже кожен може підписати петицію, а хто знає німецьку мову – долучитися до її обговорення.

“Наш з вами, друзі, моральний обов’язок перед мільйонами невинних жертв Голодомору бачу в тому, щоб у світі жила пам’ять про них, про трагедію українського народу. Світ має знати правду про криваві, людожерські злочини радянського режиму, щоб бути в змозі реагувати на сучасні прояви сталінізму, які плекає нинішня російська влада”, – заявив Клімкін.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року у Німеччині відбулася наукова конференція приурочена до 85-их роковин Голодомору-геноциду.