Росія продовжує політику заперечення Голодомору як акту геноциду

25 Січня 2022

Заступник голови Ради Федерації Росії Костянтин Косачов заявив, що з Україною, яка вважає Голодомор геноцидом та веде антиросійську політику, буде дуже важко налагодити відносини.

Про це він сказав в інтерв’ю 24 січня. За його словами, про налагодження дружніх зв’язків між Москвою та Києвом можна буде говорити тільки після того, як в Україні зміниться влада, яка веде антиросійську політику.

«Нормалізації з Україною не буде, поки там біля влади перебуває нинішня політична сила. В 2014 році там відбулося захоплення влади певною політичною силою зі своїм баченням майбутнього України: з моноетнічною державою, країною, де Голодомор був геноцидом, а Бандера був героєм. З цією владою ми ніколи ні про що не домовимося», — категорично заявив Косачов.

Російська Федерація традиційно заперечує Голодомор 1932-1933 років як акт геноциду українців комуністичним тоталітарним режимом. І це попри встановлені факти, свідчення очевидців, шокуючі документи, світлини й архівні матеріали.

Нагадаємо, в 2015 році Росія включила статтю автора терміну геноцид Рафаеля Лемкіна «Радянський геноцид в Україні» до так званого переліку екстремістських матеріалів.

Продовжуючи політику заперечення злочину, сучасна Росія толерує злочини минулого. Відтак і сама є співучасником тих злодіянь. Адже співмірним вчиненню злочину може бути лише його заперечення чи виправдання.

На знімку: скріншот із фільму про Гаррета Джонса (джерело https://www.online.ua/).