Росіяни викрали гендиректора Херсонського облмуздрамтеатру

23 Березня 2022

Російські окупанти викрали генерального директора Херсонського обласного музично-драматичного театру, президента міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії», голову Євразійської театральної асоціації Олександра Книгу.

Про це у відеозверненні на фейсбуці повідомив Олешківський міський голова Євген Рищук, передає Укрінформ.

«Десь пів години тому був заарештований Олександр Книга, директор нашого драматичного херсонського театру», – сказав Рищук.

Російські агресори вивезли його у невідомому напрямку.

Олександр Книга є мешканцем Олешок. На своїй сторінці у фесбуці він активно поширював фото та відео з протестних акцій у Херсоні проти окупаційного режиму.

За словами Рищука, російські агресори забирають все більше і більше людей. Він додав: якщо надійде і його черга, робота всіх служб відпрацьована і життя в місті триватиме.

Викрадення українських громадян з метою тиску і залякувань – традиційний почерк російських окупантів. Нагадаємо, що захоплення цивільних заручників та терор населення окупованих територій є прямим порушенням статей 3 та 34 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, статей 9 і 21 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права і статті 5 Європейської конвенції з прав людини.

Фото – фейсбук-сторінка Олександра Книги.