Світовий Конґрес Українців розпочинає кампанію з підвищення в Німеччині обізнаності про Голодомор

6 Листопада 2019

Світовий Конґрес Українців (СКУ) разом із Посольством України в Німеччині та українською громадою в Німеччині розпочинає низку ініціатив, спрямованих на підвищення обізнаності про Голодомор серед виборних посадових осіб, науковців та громадянського суспільства Німеччини. Метою кампанії з підвищення обізнаності про Голодомор є визнання німецьким Бундестаґом Голодомору як акту геноциду українського народу, –  повідомляє офіційний інтернет-ресурс СКУ.

Раніше цього року петиція з закликом до визнання Голодомору Німеччиною за великої підтримки української діаспори набула необхідні 50,000 підписів та була подана до Комітету Бундестаґу з розгляду петицій для подальших рекомендацій. Комітет провів засідання 21 жовтня 2019 р. та на підставі розгляду цього питання зробив висновок про необхідність його подальшого вивчення.

СКУ координує ініціативи з підвищення обізнаності про Голодомор, об’єднуючи ключові українські зацікавлені сторони, включно з Послом України в Німеччині Андрієм Мельником, Посольством України в Німеччині, Об’єднанням Українських Організацій у Німеччині та іншими основними українськими організаціями і громадськими діячами. У кампанії буде задіяне широке коло релігійних провідників, політиків, науковців та представників громадянського суспільства.  Для інформування про Голодомор різні ініціативи будуть включати конференції, залучення засобів масової інформації, відеопрезентації свідчень очевидців Голодомору, висвітлення фільмів, кампанії в соціальних мережах, брифінги з політиками та пам’ятні заходи.

“Керуючись гаслом “Україна пам’ятає – світ визнає!”, ми мусимо вирішити поставлене перед нами завдання  – об’єднати зусилля та досвід українців у всьому світі в одну координовану кампанію з підвищення в Німеччині обізнаності про Голодомор, – заявив Віцепрезидент СКУ і голова Міжнародного комітету СКУ в справі Голодомору Стефан Романів. – Ми мусимо діяти разом в пам’ять про мільйони жертв сталінського терору геноцидом”.