У Федеральному Сенаті Бразилії презентували виставку про Голодомор

13 Травня 2018

9 травня ц.р. Посол України в Бразилії Ростислав Троненко відкрив у Федеральному Сенаті Національного Конгресу Бразилії португаломовний варіант виставки «Україна 1932-1933 років: Геноцид Голодом», повідомляє прес-служба Посольства України в Федеративній Республіці Бразилія.

Дана виставка є спільним проектом Українського інституту національної пам’яті, Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» та Міністерства закордонних справ України.

«Посол України заявив, що страта мільйонів невинних людей стала можливою тільки як результат політики терору, що здійснювалася радянським режимом. Він також зазначив, що розмах репресій став результатом замовчування трагедії у світ», – йдеться в повідомленні.

В презентації взяли участь бразильські парламентарі, а також дипломати з Німеччини, Грузії, Японії, Азербайджану, Ірану, Куби, Нідерландів, Перу та Швейцарії.

У Бразилії проживає близько 1 мільйона нащадків українських переселенців, яких представляв Почесний Консул України в Сан-Паулу та перший заступник Голови Українсько-Бразильської Центральної Репрезентації Жорже Рибка.

Посол України в Бразилії Ростислав Троненко висловив сподівання,  що Національний Конгрес Бразилії визнає Голодомор геноцидом українського народу.

З виставкою можна ознайомитися в Галереї Сенату до 18 травня.

Нагадаємо, у квітні ц.р. документальну виставку про Голодомор відкрили у Мексиці.