У Франції пройшла Міжнародна акція Запалімо свічку пам’яті!

14 Жовтня 2018

Посольство України в Франції долучилося до заходів з вшанування 85-х роковин Голодомору-геноциду, повідомляється на Фейсбук-сторінці Посольства України у Франції

«Франція приєдналася до Всесвітньої акції “Запалімо свічку пам’яті!” на вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років. 13 жовтня у місті Анни Ярославни Санлісі відбулося покладання квітів до пам’ятної дошки жертвам Голодомору 1932-33рр. та Панахида за жертвами Голодомору в церкві свв.Бориса і Гліба. До учасників заходу з промовою звернувся Посол України у Франції О.В.Шамшур та Голова Репрезентативного комітету української громади Франції Т.Горішний. У рамках акції відбулося запалення свічок пам’яті та читання імен дітей – жертв Голодомору», – йдеться в повідомлені.«»

Нагадаємо, у 2017 році у Парижі заходи з вшанування пам’яті жертв Голодомору пройшли за участі віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Ценцадзе, президента Світового конгресу українців Євгена Чолія та  Надзвичайного та Повноважного посла України у Франції Олега Шамшура.

1 вересня акція «Запали свічку пам’яті» розпочалась у Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору».

За перебігом акції протягом 85-ти днів можна стежити на веб-сторінці “85-ті роковини Голодомору .