У Києві презентують інтерактивну виставку присвячену Гарету Джонсу

4 Листопада 2018

20 листопада у столичній галереї «Лавра» відкриється інтерактивна виставка «Гарет Джонс. Щоденник», присвячена постаті видатного британського журналіста Гарета Джонса, який одним із  першим розповів світові правду про Голодомор 1932-33 років в Україні. Виставка, організована компаніями FILM.UA Group, Kinorob та AMUSEUM за підтримки Українського культурний фонду та Українського інституту національної пам’яті, стане першим кроком у реалізації масштабного соціально-просвітницького проекту компанії FILM.UA Group, метою якого є популяризація персони Гарета Джонса в Україні та світі.

«Інтерактивна виставка «Гарет Джонс. Щоденник», що пройде с 20 листопада до 10 грудня у столичній галереї «Лавра», – це історія про відчуття справедливості однієї людини, яка зробила можливим збереження пам’яті про жертв Геноциду українського народу.  Це історія про справжні цінності, що здатні нанести удар тоталітарній системі. Це розповідь  про людину та її дії, про особистий вибір між справедливістю та сліпотою, про те, що вибір людини, навіть коли вона одна проти всього світу, – є вирішальним», – наголошують автори виставки.

Нагадаємо, 31 січня 2018 року помер племінник Гарета Джонса – Найджел Коллі, який присвятив своє життя збереженню спадщини Гарета Джонса про Голодомор в Україні (статей, щоденників, листів Джонса) та поширенню цієї інформації в світі.