У Лондоні вшанували жертв Голодомору

27 Листопада 2018

24 листопада 2018 року у Вестмінстерському абатстві в Лондоні відбулася спеціальна вечірня служба з нагоди 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні, повідомляє прес-служба Посольства України у Сполученому королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

Священики Англіканської, Української греко-католицької та Української автокефальної православної церков відслужили панахиду за невинними жертвами геноциду українського народу.

Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко поклала вінок до Меморіалу невинних жертв на території Вестмінстерського абатства. 85 дітей-вихованців ПЛАСТу запалили свічки пам’яті.

Комеморативний захід, організований спільно із Союзом Українців у Великій Британії, відвідали також представники британського Парламенту, ділових кіл та значна кількість британців українського походження.

Також, 26 листопада у парламенті Великобританії було відкрито виставку “Україна 1932-1933. Геноцид голодом”. У заході взяв участь Міністр закордонних справ Об’єднаного Королівства Джеремі Хант, Посол України в Великобританії Наталія Галібаренко та британські парламентарі.