У Меморіалі жертв Голодомору відзначили День захисту дітей

1 Червня 2018

Щорічно 1 червня  в Україні відзначають Міжнародний день захисту дітей. Сьогодні наші наймолодші відвідувачі мали освітнє заняття, під час якого навчилися виготовляти свічки, які вони запалять 24 листопада о 16:00 в День пам’яті жертв Голодомору.

 

В ході заняття школярі дізналися про те, яким було життя українців 100 років тому – напередодні Голодомору. Учні попрацювали з копіями архівних фото 20-х початку 30-х років ХХ ст., що значно допомогло їм зрозуміти традиційний устрій життя українських родин до Голодомору. Співробітник музею також розповіла про те як змінилося життя українців під час Голодомору. Учні зіграли в гру зі складання пазлу-карти, яка допомогла запам’ятати якою була територія України в 1930-х роках.

 

Після лекційної частини діти, під керівництвом співробітника музею Ольги Вигодованець, перейшли до практичної:  виготовлення свічок пам’яті. На питання Ольги: «Дітки, коли ви запалюєте свої свічки?», всі одноголосно відповіли: «24 листопада – в День пам’яті жертв Голодомору».

 

Традиція вшанування пам’яті понад 7 мільйонів українців – жертв Голодомору-геноциду –запаленням свічок в четверту суботу листопада глибоко укорінилася в життя українського суспільства і є сильним проявом нашої загальнонаціональної скорботи, пам’яті та єдності.