У Вашингтоні вшанували жертв Голодомору

2 Травня 2022

У столиці США члени Товариства штату Іллінойс у Вашингтоні та Клівлендського клубу Вашингтона на знак солідарності з Україною в час агресії росії та з метою вшанування пам’яті мільйонів українців, померлих у роки сталінських репресій, провели церемонію покладання вінка до Меморіалу жертвам Голодомору-геноциду в Україні в 1932-33 роках. Про це повідомляє у фейсбуці Посольство України в США.

У своєму зверненні до присутніх радник-посланник Yaroslav Brisiuck нагадав про високу ціну, яку український народ платить за збереження демократії на європейському континенті.

Як повідомляється, у церемонії також взяли участь Конгресмен Mike Quigley (співголова Конгресового українського кокусу – групи дружби з Україною у Палаті представників Конгресу США), посол Ендрю Бремберг, президент і виконавчий директор Фундації жертв комунізму, письменник та журналіст Девід Саттер, Директор Української інформаційної служби у США Майкл Савків та архітектор пам’ятника жертвам Голодомору в Україні Лариса Курилас, ексконгресмен Дон Ріттер, президент Illinois State Society of Washington, DC Стюарт Пайпер, президент Cleveland Club of Washington, DC Брук Стоддард, ексконгресмен Джеррі Веллер.

Фото – Посольство України в США / фейсбук.