Удар по будівлі театру в Маріуполі – акт геноциду

17 Березня 2022

Авіаудар по будівлі Маріупольського драмтеатру, яка з усіх сторін помічена надписами «діти» є актом геноциду та страшним злочином проти людяності, визначеним Римським статутом Міжнародного кримінального суду. Про це на своїй сторінці у фейсбуці пише Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова.

«Покарання для рашистських військ та керівництва держави-терориста буде невідворотним та жорстоким», – додала омбудсмен.

Нагадаємо, в середу, 16 березня, на будівлю театру, який був пунктом переховування місцевих цивільних мешканців, було скинуто потужну бомбу. На той момент у приміщенні могли перебувати до 1200 людей, повідомив заступник міського голови Сергій Орлов.

Тільки на ранок 17 березня стало відомо, що будівля театру витримала удар надпотужної авіаційної бомби та захистила собою життя людей, які переховувались у бомбосховищі.

Упродовж дня тривало звільнення з-під завалів людей.

Приватна американська компанія Maxar Technologies вже оприлюднила супутникові знімки, на яких видно, що на землі біля Драмтеатру були великі написи російською мовою «дети». Проте це не зупинило російських терористів.