Українська спільнота в Туреччині

Українська культурна спілка Кушадаси провела тематичний захід до Дня пам’яті жертв Голодомору

11 Вересня 2020

9 вересня 2020 року Українська культурна спілка Кушадаси провела тематичний захід до Дня пам’яті жертв Голодомору. Його відвідали турецька інтелігенція, журналісти та молодь, – йдеться у повідомленні спілки на Фейсбуці.

Голова спілки Світлана Потапенко-Йилдирим та заступниця голови Олена Бургач підготували та провели захід. Організатори підготували показ короткого фільму «Голодомор», фотовиставку та інсталяцію, присвячені вшануванню пам’яті мільйонів жертв Голодомору 1932—1933 років. Представники спілки Євгенія Чаглар та Наталія Потапенко переповіли спогади своїх рідних, які були свідками геноциду. 

«Для нашої громади надзвичайно важливо розповідати нашим турецьким друзям про історію українського народу, особливо правду про Голодомор, щоб уникнути такої катастрофи в майбутньому та акцентувати увагу на важливості визнання Голодомору в міжнародному правовому полі», – повідомили в спілці.

Турецькі гості дізналися про трагічні сторінки історії України вперше, були шоковані почутим та побаченим. Деякі учасники лекції ставили питання, інші не могли стримати сліз.

Особливо вразила присутніх пісня “Свіча”  Мирослава Скорика, яку виконала Євгенія Чаглар, тримаючи в руках запалену свічку в пам’ять про жертв Голодомору.

Учасники заходу також ознайомилися з тематичною літературою та отримали книги турецькою мовою про Голодомор – геноцид українського народу.

Джерело: УКРІНФОРМ