Українці Баварії нагадають німцям про Голодомор

4 Листопада 2021

Українська громада Баварії вшанує 14 листопада пам’ять жертв Голодомору в Україні в 1932-1933 роках. Акція відбудеться на Max-Josepf-Platz в Мюнхені за участі генерального консула України в Мюнхені та співробітників диппредставництва, духовенства греко-католицької та православної церкви, повідомляє Укрінформ.

Вже з 1 листопада в приміщенні Генерального консульства розміщено плакати з QR-Code з посиланням на сайт про Голодомор німецькою мовою з актуальними цифрами жертв Голодомору, які були взяті з цьогорічного Міжнародного форуму «Масові штучні голоди: пам’ятаємо, вшановуємо». Ці матеріали також будуть використані на акції 14 листопада.

На Max-Josepf-Platz в Мюнхені буде вивішено банер розміром 85х200см з QR-Code. Як розповіла авторка ідеї, активістка Наталія Ткачук, дизайн плаката розробила Галина Кубів, а сайт вони зробили разом з Олексієм Акимовим. QR-Code – також робота Олексія Акімова.

Окрім того, людям, яких завжди багато на Max-Josepf-Platz, перед оперним театром у центрі Мюнхена будуть роздавати інформаційні матеріали про Голодомор та його жертви.

Нагадаємо, що Наталія Ткачук у грудні 2018 року від імені ініціативної групи подала Петицію до німецького Бундестагу про визнання Німеччиною Голодомору геноцидом українського народу. Петиція зібрала 73177 підписів і досі розглядається петиційним комітетом. Робота має бути продовжена новим складом комісії новообраного парламенту.