В Австрії відбулась Міжнародна акція «Запалімо свічку пам’яті!»

19 Жовтня 2018

19 жовтня 2018 року в Українській церкві Св. Варвари у столиці Австрії, у Відні, українська громада провела міжнародну акцію до 85-х роковин Голодомору. Після поминальної панахиди учасники акції засвітили свічки в пам’ять про 7 мільйонів українців – жертв великого геноциду ХХ століття, вчиненого радянською  владою. Отець Тарас підкреслив, що на всіх українцях лежить велика відповідальність за життя: «Ми відповідальні жити так, щоб жертва тих, які втратили життя, не була даремною, щоб в цьому світі було багато добра, а не зла, щоб було життя, а не смерть, щоб була любов, а не ненависть».

 

На заході був присутній   Посол України в Австрії Олександр Щерба, архітектор Ростислав Бортник, який у 2016 році в Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору» представив проект «163», присвячений масштабам людських втрат України від Голодомору.

 

Нагадуємо, Міжнародна акція «Запалімо свічку пам’яті!» ініційована Світовим Конгресом України, за підтримки Міністерства закордонних справ України цього року проходить у 85 країнах світу. Стартувала акція в Україні 1 вересня 2018 року в Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору» і закінчується 23 листопада у Марокко.