В Будапешті пройшов концерт-реквієм до 85-х роковин Голодомору-геноциду

19 Листопада 2018

18 листопада 2018 року в Будапешті в церкві св. Михаїла, відбувся концерт-реквієм Симфонічного оркестру при Закарпатській обласній філармонії в рамках вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-33 років, організований Товариством української культури Угорщини, повідомляє прес-служба Посольства України в Угорщині.

«Перед концертом до присутніх звернулися Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп та Голова Товариства української культури в Угорщині Ярослава Хортяні.
У своїй промові Л.Непоп подякувала Угорщині за те, що вона однією з перших у 2003 році визнала Голодомор геноцидом українського народу, та Ярославі Хортяні, завдяки ініціативі та активним зусиллям якої та підтримці української громади ця постанова була схвалена Державними Зборами Угорщини. Посол також звернула увагу на триваючу російську агресію проти України, метою якої є знищення національної свідомості України та прагнення позбавити її самостійного майбутнього так само, як це було і під час Голодомору», – йдеться в повідомленні.

1 вересня акція «Запали свічку пам’яті» розпочалась у Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору».

За перебігом акції протягом 85-ти днів можна стежити на веб-сторінці “85-ті роковини Голодомору .