В Миргороді презентували нову книгу про Голодомор

19 Березня 2019

Миргородська краєзнавиця та свідок Голодомору-геноциду Ганна Бабич (1930 р.н.) видала книгу, в якій описаний перебіг Голодомору-геноциду на Миргородщині. На сторінках книги авторка виклала малодосліджені теми з історії краю, зібрала спогади очевидців та  дослідження українських і зарубіжних вчених, повідомляє прес-служба Миргородської міської ради.

«Матеріал збирався дуже давно, якщо взяти, що мені було 4 роки, можливо все і не запам’яталося, але те, що мама розказувала у підсвідомості запам’яталося», – зазначила автор книги.

Презентацію книги, яка пройшла в Міській бібліотеці імені Давида Гурашвілі відвідали, також педагоги, які відзначили важливість таких видань для навчального процесу.

«Я дуже вдячна Галині Василівні тому, що такі книги допомогають вивчати історію рідного краю. Це викликає надзвичайно великий інтерес коли називаєш не загальні факти, а конкретні по Миргороду чи Миргородському районі і діти навіть впізнають своїх дідусів, бабусь», зазначила голова методоб’єднання вчителів історії Наталія Пугач.