В штаті Техас презентували виставку присвячену Голодомору

2 Грудня 2018

Виставку про геноцид проти українців презентували у міській бібліотеці міста Даллас (штат Техас), повідомляє Голос Америки.

Відвідувачі мають нагоду побачити інформаційні плакати і карти, а також документальні та художні фільми про злочини режиму Сталіна.

Народжена у США організаторка виставки Христя Геремеж згадує, що в її дитинстві про Голодомор говорили не багато через брак інформації яку радянська влада всіляко приховувала. То ж тепер діаспоряни хочуть надати трагедії якомога більшого розголосу.

Багато відвідувачів завдяки виставці вперше дізнаються про Голодомор: «Всі казали, що не знали, що був Голодомор. Вони не знали, бо не було інформації в підручниках. Відвідувачі були дуже здивовані коли дізналися, що такі речі були в Україні. Всі дуже вдячні. Багато українців вже знає про Голодомор, але інші люди, інші держави не знають. І ми хочемо, щоб усі держави у світи визнали Голодомор. Наші предки зато померли. Ми не можемо їх забути», – наголосила організаторка виставки.

Нагадаємо, мер американського міста Остін у штаті Техас Стів Адлер оголосив 10-те листопада 2018 року Днем пам’яті Голодомору.