Відбулося відкрите засідання петиційного комітету Бундестагу про визнання Голодомору геноцидом

22 Жовтня 2019

21 жовтня 2019 року відбулося засідання Петиційного комітету Бундестагу, на якому розглянули питання визнання Голодомору актом геноциду.

Член петиційного комітету Бундестагу Арнольд Фаатц у коментарі Deutsche Welle заявив, що під час розгляду петиції щодо визнання Голодомору геноцидом німецьке міністерство закордонних справ висловлювало заперечення, повідомляє Радіо Свобода.

«МЗС хоче, аби петицію було відхилено з обґрунтуванням, що поняття геноцид не було визначене до 1951 року. … Те ж саме стосується й іншого аргументу – що, окрім українців, це штучно влаштований голод мав і інших жертв, зокрема, в Росії, на Кавказі. Цей аргумент, на мою думку, так само більше схожий на відмовку. Дві каденції Бундестагу тому вже була схожа петиція, тоді МЗС уже реагувало на неї подібними аргументами й робить це тепер знову», – сказав Фаатц.

За його словами, петиційний комітет Бундестагу провів відкрите засідання й муситиме тепер приймати рішення, але коли його ухвалять – невідомо.

«Швидше за все, рішення буде: відхилити петицію, обґрунтовуючи це тим, що це, мовляв, усе було жахливо, але поняття геноциду тут використовувати не можна. Інша альтернатива – передати петицію в МЗС із проханням врахувати її», – зазначив депутат.