Вікіпедія закликає поширювати правду про Голодомор

27 Листопада 2020

З 28 листопада по 5 грудня пройде щорічна акція «Свічка пам’яті у Вікіпедії» зі створення та покращення статей про Голодомор 1932–1933 років, повідомляє Вікімедіа Україна.

«Усі можуть наповнювати Вікіпедію українською та іншими мовами інформацією про історію Голодомору, його дослідників та місця пам’яті геноциду. Волонтери зібрали й впорядкували багато відомостей про цей час нашої історії. Примножити їх і зробити ще якіснішими можна, долучившись до акції. Найактивніші учасники й учасниці отримають подарунки від організаторів», — йдеться в повідомленні.

Організатори акції підготували перелік статей з тематики Голодомору, які можна створити чи покращити.

Створювати статті можна як в українській Вікіпедії, так і в інших мовних розділах. Актуальною залишається тема поширення інформації про Голодомор у світі, тому важливо створювати і покращувати статті іноземними мовами.

«Будь-хто може доповнити Вікіпедію на тему Голодомору — просто перегляньте статтю про своє рідне село чи місто. Чи є там є згадка про Голодомор, чи є дані про кількість жертв та про пам’ять Голодомору? Додайте або доповніть цю інформацію. Світлини із подій вшанування можна завантажувати на Вікісховище та ілюструвати ними відповідні статті Вікіпедії, зокрема про пам’ятки культурної спадщини», — йдеться в повідомленні.