Виставку про Голодомор презентовано на Марморощині

9 Жовтня 2018

В рамках робочої поїздки Посла України в Румунії до повіту Марамурєш відкрита виставка «Україна 1932-1933. Геноцид голодом», повідомляє прес-служба Посольства України в Румунії.

Посол України в Румунії в рамках офіційного візиту до повіту Марамурєш відкрив виставку «Україна 1932-1933. Геноцид голодом», створену Українським інститутом національної пам’яті, Національним музеєм «Меморіал жертв Голодомору» та Міністерства закордонних справ України. У заході взяли участь мер міста Сігєту Мармацієй, депутат від української громади у Парламенті Румунії, місцеві журналісти, активісти Союзу Українців Румунії, а також представники місцевих наукових кіл.

Експозиція відкрита в актовому залі комплексу Гредіна Морій. Виставка експонуватиметься і у Меморіалі жертв комунізму у місті Сігєту Мармацієй, а також в Українському ліцеї імені Т.Шевченка.

Виставка триватиме до кінця листопада цього року.

Під час відкриття заходу слово взяли Посол України в Румунії Олександр Баньков, депутат від української громади у Парламенті Румунії Микола-Мирослав Петрецькі та мер міста Сігєту Мармацієй Хорія Васіле Скублі.

Була відзначена важливість вшанування цієї трагедії задля недопущення подібних явищ у майбутньому.

Представники румунської сторони висловили повну підтримку реалізації таких проектів і у майбутньому.