Вивезення українських дітей у росію – це геноцид

26 Травня 2022

Щонайменше 230 тисяч українських дітей були примусово вивезені окупантами до російської федерації. На депортацію українських дітей відреагував Постійний представник України при ООН Сергій Дворник. Він наголосив, що ці дії спрямовані на знищення української нації.

«Викрадання щонайменше 230 тисяч українських дітей серед 1,4 млн громадян України, насильно депортованих до росії, є злочином, спрямованим на знищення української нації шляхом позбавлення її молодих поколінь, що є сучасним проявом колоніалізму», – наголосив Сергій Дворник у своїй заяві, яку цитує Укрінформ.

Напередодні представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» розповів, з якою метою росія вивозить українських дітей, підлітків та молодь з окупованих регіонів.

«Іде вивіз нашого населення з окупованих територій на територію РФ, і при чому дуже велика увага приділяється такій категорії як діти, підлітки, молодь, – зазначив він. – Чому? Тому що ми розуміємо, що молодь – це можливість влаштування в їхні навчальні заклади, в тому числі й у військові навчальні заклади, і це той контингент, який потім рф буде використовувати.

Відповідно, це молоде населення, яке можуть відправити в будь-який регіон РФ для того щоб відновити або поповнити ті прогалини в населенні, які є в дальніх районах рф, Сибір, Далекий Схід. І реально ми бачимо цю картину».

Нагадаємо однією із ознак геноциду є насильницьке переміщення дітей із однієї людської групи в іншу. На цьому наголошує Конвенція щодо запобігання злочину геноциду від 1948 року.