Постер до серіалу - І будуть люди

З’явився тизер екранізації роману Анатолія Дімарова «І будуть люди»

3 Липня 2020

У мережі з’явився тизер серіалу, створеного за мотивами роману Анатолія Дімарова «І будуть люди». Відео виклали на офіційному Youtube-каналі компанії Film.ua.

Анатолій Дімаров (1922–2014) народився на хуторі Гараськи на Полтавщині у заможній родині місцевого вчителя. Його сім’ю розкуркулили, а батьки змушені були розлучитися. Щоб уберегти дітей від репресій, мати змінила прізвище. Дімаров був одним із перших письменників у радянській Україні, хто почав писати про колективізацію, розкуркулення, Голодомор.

Після написання роману «І будуть люди» (1964), в якому згадано про Голодомор, Анатолій Дімаров не міг заробити ні копійки. Репресивні органи не стали переслідувати популярного прозаїка — ветерана та інваліда війни. Втім, цензура постійно препарувала його твори, викидаючи сотні сторінок, обриваючи цілі сюжетні лінії.

Як відомо, перший том роману Анатолія Дімарова «І будуть люди» побачив світ у видавництві «Радянський письменник» ще у 1964 році.

Прем’єра ж серіалу відбудеться восени на телеканалі СТБ. Всього серіал матиме 12 епізодів, а також 12 персонажів.

«Серіал побудований у формі саги. Через призму життя звичайних людей показує турбулентні етапи 20 століття: перша світова війна, революція, прихід радянської влади. Кожен з героїв по-своєму зустрів ці зміни, з точки зору своєї правди, але всіх їх об’єднувало одне — бажання жити, любити і знайти своє місце у новому вимірі історії», – йдеться в анотації.

Режисером екранізації виступив Аркадій Непиталюк, а над сценарною адаптацією працювали Тетяна Щегельська та Тарас Антипович. Серед акторів, які з’являться на екрані, — Катерина Григоренко, Остап Дзядек, Акмал Гурєзов, Віктор Жданов, Олена Борозенець, Костянтин Темляк та інші.

Основне джерело новини: Читомо