Акція «Запалимо свічку пам’яті!» проходить в США

3 Жовтня 2018

1-2 жовтня 2018 року Міжнародна акція «Запалимо свічку пам’яті!» відбулася в містах Сан-Франциско (штат Каліфорнія), Кергонксон (штат Нью-Йорк) та Га́ртфорд (штат Конектикуд)    

01 жовтня 2018 року українська громада Північної Каліфорнії долучилася до Міжнародної акції «Запалимо свічку пам’яті!», присвяченої 85-м роковинам вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду в України 1932-1933 років, повідомляється на Фейсбук-сторінці Генерального консульства України в Сан-Франциско.
У заході, організованому Каліфорнійським комітетом з питань Голодомору, Українсько-американською координаційною радою та Генеральним консульство України в Сан-Франциско, взяли участь представники українсько-американських громадських, культурних та релігійних організацій Каліфорнії, а також співробітники консульської установи та члени їхніх родин.
Перед присутніми виступив Генеральний консул України Сергій Альошин, який нагадав про масштаби та наслідки організованого радянською владою Голодомору-геноциду Українського народу та заходи української сторони й громади стосовно визнання офіційними чинниками США цього злочину геноцидом.
Для відзначення 85-х роковин Голодомору представники української громади зачитали імена 85 померлих дітей зі списків мільйонів загиблих. Під час заходу були розміщені надані Генконсульством фотоплакати про Голодомор.
Акція була проведена на центральному майдані Union Square міста Сан-Франциско й привернула увагу місцевих мешканців й туристів.Пам’ять загиблих була вшанована хвилиною мовчання.

2 жовтня Акція пройшла в містах Кергонксон (штат Нью-Йорк) та Га́ртфорд (штат Конектикуд), повідомляється на сторінці у Твіттер Американського комітету вшанування Голодомору-геноциду.

Нагадаємо, Президент України разом з дружиною приєдналися до Міжнародної акції “Запалімо свічку пам’яті!”

1 вересня акція «Запали свічку пам’яті» розпочалась у Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору».

За перебігом акції протягом 85-ти днів можна стежити на веб-сторінці “85-ті роковини Голодомору .