Росія може знову влаштувати голод в Україні й світі

22 Квітня 2022

«Можем повторіть» – улюблене гасло росіян. І вони справді успішно повторюють найганебніші злочини радянського режиму.

«Рашисти хочуть повторити Голодомор не тільки в Україні, а й спричинити голод у світі», – пише на своїй сторінці у фейсбуці Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова.

Як ідеться в дописі омбудсмена, жителі тимчасово окупованої території Криму повідомляють, що останнім часом вони помітили збільшення кількості вантажних потягів, на вагонах яких написано «зерно». Усі вони належать «северо-кавказкой железной дороге».

Потяги прямують до залізничних станцій, які межують з Херсонською областю. Крим своїх запасів зернових для вивезення в такій кількості не має.

«Херсонщина та Запорізька область дають великі врожаї зернових і на цей час там розміщена велика кількість зерносховищ, – наголошує Людмила Денісова. – Тож агресор, вочевидь, має намір вивезти українське зерно. Декілька тижнів тому рашисти вже викрали зерно з Бердянського порту».

Тим часом очевидці з АР Крим повідомляють, що на півострові розпочався продаж овочів, вивезених з тимчасово окупованої території Херсонщини.

«Вивезення зерна та продуктів харчування з окупованих територій є порушенням статті 55 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни, – наголошує Людмила Денісова. – Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень рф прав людини в Україні».

Нагадаємо, раніше в Заяві Інституту дослідження Голодомору ми писали, що у рік 90-ліття Голодомору-геноциду 1932–1933 рр. Москва краде, мародерить і вивозить український хліб. Зокрема, повідомлялося, що з Бердянського морського порту вивезли морем 5 кораблів вкраденого українського зерна (десятки тисяч тонн). Куди відправили вкрадений із Бердянська український хліб, достеменно невідомо.

Фото: фейсбук-сторінка Людмили Денісової.