Російські окупанти поділили майбутній врожай: Україні – 30%, росії – 70%

25 Травня 2022

Більшу частину майбутнього врожаю – 70 відсотків – російські окупаційні війська планують вивозити з захоплених територій. Вже зараз російські окупанти вивозять більшу частину врожаю з Херсонської області. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю Крим.Реалії.

За його словами, окупаційні війська в Херсонській області та частині Запорізької «поставили ультиматум» місцевим фермерам про те, що все, що буде вироблятися в цих регіонах, забиратимуть на територію Росії.

Водночас загарбники були здивовані, що в Україні немає колгоспів. «Однозначно, великий подив викликало в окупантів таке питання, як розподіл землі. Видача землі населенню, паювання. Перше питання, були здивовані дуже: «А чому у вас немає колгоспів, все забрати, все знову повернути в колгоспи. І весь врожай, який буде збиратися, 30 відсотків буде залишатися вам, 70 відсотків йде на РосіюЦе повернення часів колективізації, часів радянського союзу, коли так було влаштовано на цих територіях», – сказав представник ГУР.

Він додав, що така політика Росії призведе до виснаження окупованих територій.

Нагадаємо, за даними міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського, російські окупанти вже вкрали та вивезли з України  орієнтовно 400–500 тис. тонн зерна. Вартість вкраденого, навіть за найскромнішими підрахунками, обраховується в понад 100 млн доларів.

Російські грабіжники крадуть не тільки зерно, а й соняшник, олію, великі обсяги овочів (буряк, картоплю, капусту). Також вилучають зерно на посів.

Фото: elevatorist.com.