Свічку пам'яті запалили в Ташкенті

11 Вересня 2018

11 вересня ц.р. Акція «Запали свічку пам’яті» пройшла в столиці Республіки Узбекистан місті Ташкент, повідомляється на офіційній Фейсбук-сторінці Посольства України в Узбекистані.  

Пам’ять про Голодомор-геноцид сьогодні об’єднує небайдужих друзів України в Узбекистані. Згадати невинно вбитих голодом до Посольства України прийшли представники дипломатичного корпусу, члени української та кримськотатарської громади, співвітчизники, які працюють в Узбекистані. 
«Жодне життя не повинно обриватись таким жорстоким чином, тим більше коли це життя дитяче, позаяк кожен четвертий українець, який загинув тої страшної пори був дитиною 
Імена 85 дітей із Житомирської області пролунали сьогодні у пам’ять та у попередження наступним поколінням про недопустимість повторення страшного злочину радянської влади» – йдеться в повідомленні.
В заході взяв участь Апостольський адміністратор в Республіці Узбекистан, єпископ Єжи Мацулевич. Учасники Акції запалили 85 свічок.
Так співпало, що саме 11 вересня 2001 світ дізнався про жахливий терористичний акт у Нью-Йорку. Посол України Юрій Савченко, оголошуючи хвилину мовчання, запропонував учасникам заходу вшанувати усіх тих, хто пішов з життя під час Голодомору 1932-33 років та тих, хто загинув під час терористичного акту 17 років тому у США.

Нагадаємо, 10 вересня естафету Акції «Запали свічку пам’яті» прийняв Казахстан.

9 вересня Акція пройшла в Азербайджані.  

8 вересня Акція пройшла у АвстраліїБілорусі та Сенегалі.

7 вересня Акція “Запали свічку пам’яті!” пройшла в Вірменії та Мозамбіку.

Також, до Акції долучилися й у Пекіні.

Українська громада в Йорданії вшанувала жертв Голодомору-геноциду.

2 вересня 2018 року Міжнародна акція «Запали свічку пам’яті» пройшла в Туреччиніі.

1 вересня акція «Запали свічку пам’яті» розпочалась у Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору».

За перебігом акції протягом 85-ти днів можна стежити на веб-сторінці “85-ті роковини Голодомору .